Category

advies

iphone-met-laptop-verbinden

iPhone koppelen of verbinden met de laptop of computer

By | advies

Heb je een iPhone gekocht en ben je helemaal happy met jouw nieuwe, snelle en vooral futuristische toestel. Het is je gelukt om jouw apple account in te stellen op jouw iPhone en wilt deze nu graag koppelen/verbinden met de laptop. Nu is het de bedoeling dat jouw e-mail, contacten enzovoort ook op de laptop komen te staan. Zodat je alle nodige zaken op alle apparaten bij de hand hebt. Ook is het handig om dit te doen om gemakkelijk alle foto’s op de laptop te krijgen. Op deze manier kunnen de foto’s weer van jouw iPhone verwijderen en is er weer ruimte vrij voor nieuwe foto’s. Je leest in dit artikel hoe je jouw iPhone op vier verschillende manieren kunt verbinden met de laptop of computer. 

Apple account koppelen

Wil je graag jouw e-mail instellen of een backup maken van jouw telefoonopslag dan adviseren wij je om jouw apple account te koppelen met de laptop. Met jouw apple account kun je dan ook jouw laptop koppelen. 

Apple computer

Bij een apple computer of laptop is het vrij gemakkelijk. Open iCloud (dat standaard op de apple computers zit), log in met jouw apple ID en klaar is kees. Je kunt zo bij jouw foto’s en bestanden. Ook kun je dit doen door in te loggen bij iTunes. 

Windows computer

Bij een windows computer is het net even wat anders. Je zult namelijk eerst een iCloud voor windows moeten downloaden. Als je dit hebt gedaan start de computer dan opnieuw op en open iCloud voor windows opnieuw. Log dan in met jouw apple ID. Nu kun je kiezen of je de iCloud drive, foto’s, email en bladwijzers wilt importeren. Nu ben je verbonden met jouw computer of laptop en kun je al jouw foto’s en andere bestanden importeren. 

Verbinden via de WiFi

verbinden-via-wifiJe kunt ook gebruik maken van de wifi om jouw iPhone de synchroniseren met jouw laptop of computer. Sterker nog, dit kan zelfs automatisch als je met hetzelfde wifi netwerk verbonden bent. Dit zul je wel moeten instellen. Om de verbinden met jouw laptop/computer te leggen via de WiFi zul je wel eerst een USB kabel moeten gebruiken. 

Ga na het aansluiten van jouw iPhone doormiddel van de USB kabel naar de iTunes. Klik boven in de navigatiebalk van iTunes op jouw iPhone. Ga naar het tabblad “overzicht” en vink de optie “synchroniseer met deze iPhone via WiFi” aan. Hoppa, klaar! 

Nu zal jouw iPhone zelf synchroniseren met de laptop of computer waar je dit hebt ingesteld op het moment dat ze beide in hetzelfde WiFi netwerk zitten. 

iTunes gebruiken

Al eerder genoemd, kun je door in te loggen op iTunes ook jouw bestanden beheren. Zo heb je overzichtelijk alle bestanden in zicht en kun je hier in schuiven. Je kunt jouw foto’s importeren door na het openen van iTunes ook de windows app “foto’s” te openen. Selecteer jouw iPhone en klik op alles selecteren. Nu alleen nog op importeren klikken en wacht even. Zo heb je alles op jouw computer staan en kun je eventueel zelfs bestanden vanaf jouw computer naar de iPhone versturen.

USB kabel gebruiken

iphone-usb-kabelMet de USB kabel is het vrij gemakkelijk. Zorg ervoor dat je een goede USB kabel hebt en dat deze goed in zowel jouw iPhone als de computer of laptop is geplugd. Nu krijg je als het goed is een melding op jouw computer. Ga nu naar internal storage/dcim/100apple. Selecteer alle bestanden die je graag op jouw computer wilt hebben en kopieer of knip deze naar waar jij ze hebben wilt. 

Hulp nodig?

Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder. Ook kun je hieronder in een reactie jouw vraag of opmerking achterlaten. 

iphone-verbinden-met-samsung-tv

Hoe u, uw iPhone kunt verbinden met uw samsung TV

By | advies

Heb je een iPhone maar een samsung televisie, maar lukt het maar niet om deze verbinding tot stand te brengen? Wees gerust, hieronder vind je vier tips/opties die je kunt proberen om deze verbinding toch tot stand te brengen. Zo kunt u weer op uw gemak uw favoriete series, films of youtube filmpjes bekijken. En dat met uw iPhone als afstandsbediening. We zullen u stap voor stap meenemen in de verschillende opties die u kunt proberen om de verbinding te krijgen tussen uw iPhone en Samsung TV. 

DLNA-verbinding via WiFi

DLNA staat voor Digital Living Network Alliance. Hoewel het wordt gepromoot als een techniek is het eigenlijk een bepaalde certificering. Veel bedrijven en fabrikanten sluiten zich hierbij aan om bepaalde richtlijnen te volgen. 

Om een DLNA verbinding te leggen heb je op beide apparaten, zowel de iPhone als de samsung TV een media server app nodig. Een goede hiervoor is BubbleUPnP for DNLA.

De instructies hiervoor wijzen zich in de app zelf.

Verbinden via mirror for Samsung TV

Deze is eigenlijk heel gemakkelijk. mirror-voor-samsung-tv

 1. Download de app Mirror for Samsung TV 
 2. Installeer bovenstaande app.
 3. Open de app en wacht tot je het Samsung mirror TV logo ziet verschijnen.
 4. Klik op het logo.
 5. Dan zal u een pop up op uw TV te zien krijgen. Bevestig deze met uw afstandsbediening.
 6. Nu ga je naar de instellingen van uw iPhone en activeert u de schermopname. Dit kun je doen door naar instellingen → bedieningspaneel → Toegang vanuit apps activeren. 
 7. Klik daarna pas regelaars aan.
 8. Zoek de Mirror Samsung TV app en activeer deze. 
 9. Ga terug naar de app en volg hier alle instructies. 
 10. Om de mirror te activeren naar de TV ga je naar het bedieningspaneel en activeer je de schermopname functie. 
 11. Veel kijk plezier.

Lighting digital AV adapter en HDMI kabel

lightning-digital-av-adapterEen andere optie is om een Lighting digital AV adapter aan te schaffen. Hier kunt u dan een HDMI kabel op aansluiten. Het voordeel hiervan is dat u een uiterst stabiele verbinding hebt. Dit komt doordat het een kabelverbinding is. De verbinding heeft op deze manier niet te maken met storingen of iets. Gewoon een fysieke verbinding met de TV of computer. Je kunt dit op de volgende manier installeren:

 1. Sluit de Lightning adapter aan op uw iPhone. 
 2. Doe de HDMI kabel in de Lightning adapter.
 3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI kabel op de Samsung TV aan. 
 4. Verander de TV-bron naar HDMI-poort. 
 5. Uw iPhone scherm wordt onmiddellijk vertoond op de Samsung TV.

Maak gebruik van een Chromecastchromecast

De laatste optie om uw iPhone aan te sluiten op uw Samsung TV is door gebruik te maken van een Chromecast. Dit is een apparaatje wat in een HDMI-poort gedaan kan worden in uw Samsung TV. U kunt op de volgende manier verbinding maken met de Chromecast.

 1. Doe uw Chromecast in de HDMI-poort in de Samsung TV.
 2. Download de app AllCast.
 3. Volg de instructies in de app om de chromecast te verbinden met uw iPhone. 
 4. Nu krijgt u bij veel apps rechtsboven een cast-icoontje te zien. 
 5. Klik op het cast-icoontje en verbindt met uw Samsung TV.
 6. Veel kijkplezier. 

Zo, dat zijn vier opties om te proberen uw iPhone te verbinden met uw iPhone. Mocht het nou niet lukken omdat er iets kapot is aan uw iPhone dan kunt u altijd langskomen om uw iPhone te laten repareren. Mocht u nog vragen hebben over het verbinding van uw iPhone met de Samsung TV dan kunt u altijd een mail sturen.

telefoon-in-het-water-gevallen

Telefoon in het water gevallen! Wat nu?

By | advies

Het is ons allemaal wel een keer overkomen. Je zit op de wc en jouw telefoon glijdt uit je broek zo in het water van het toilet. Je bent blij op het moment dat dit gebeurt voor je jouw behoefte hebt gedaan. Maar dat het vervelend is, dat is een ding dat zeker is. Mocht dit jou niet overkomen zijn, dan kun je ook denken aan een bad of sloot. Of je nou een waterdichte telefoon hebt of niet, je moet hem er sowieso uitvissen. Of het nou een iphone, samsung of een ander soort mobiel is, de telefoon ligt daaronder op de bodem. Je pakt hem eruit en de telefoon druipt helemaal van het water. Je denkt, oh nee! Wat nu.

Wat te doen bij waterschade, stappenplan

 1. Het allereerste wat je moet doen is de telefoon zo snel mogelijk uit het water halen. Hoe langer de telefoon in het water ligt hoe groter de kans is dat jouw mobiel kapotgaat. Dat is misschien logisch, maar aarzel dus niet en pak je telefoon zo snel als je kan.
 2. Schakel de telefoon uit.
  1. Zo loopt er geen elektriciteit door het toestel en kan er niet ergens kortsluiting of iets ontstaan.
 3. Haal (als het kan) de batterij uit het toestel.
  1. Dit is waar de elektriciteit vandaan komt en moet dus niet met water in contact komen. Anders gaat de batterij zwellen en heb je er niks meer aan.
 4. Haal de simkaart eruit
  1. Dit is de kaart met al jouw gegevens erop. Vrij belangrijk dus. Op het moment dat hier nog geen water in zit haal deze er dan zo snel mogelijk uit.
 5. Föhn de telefoononderdelen een tijdje om het meeste vocht op te drogen.
  1. Houdt alleen de föhn niet te dichtbij. De telefoon moet ook niet oververhitten
 6. Leg jouw telefoon in een bak met rijst.
  1. Doordat de rijst vocht opneemt onttrekt het ook het vocht uit de telefoon. Dit maakt de kans ook weer groter dat het toestel het weer gaat doen.
 7. Kijk na een nacht in de rijst of jouw telefoon het nog doet.
  1. Krijg je hem nog aan, doen de knopjes het nog en werkt het scherm nog zoals die moet?

Doet jouw telefoon het nog?

Heb je jouw telefoon in de rijst gehad en doet alles het nog precies zoals het hoort? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je dat aan jezelf te danken hebt door het snelle handelen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen we spreken van domme pech. Het is verstandig om jouw telefoon dan zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe sneller je dit laat doen hoe minder het vocht jouw telefoon in kan trekken.

Garantie bij waterschade

Er zit in iedere telefoon een plaatje die verkleurd op het moment dat die in contact komt met water. Op het moment dat dit plaatje verkleurd is, heb je geen recht meer op de garantie van het toestel. Daarom is het van groot belang dat je de telefoon zo snel mogelijk droog maakt om dit te voorkomen.

Telefoon doet het nog niet? Laat hem repareren

Mocht je bovenstaande tips allemaal gebruikt hebben maar doet jouw telefoon het nog steeds niet? Dan is de telefoon helaas kapot. Nu kun je twee dingen doen. Je kunt een nieuwe of refurbished telefoon aanschaffen. Of je kunt jouw telefoon laten bekijken door een professional. En mocht jouw telefoon nog te redden zijn, dan kun je hem laten repareren. Re-Clinic helpt jou dan ook graag om weer snel bereikbaar te zijn.

iphone-in-fabrieksinstellingen-zetten

iPhone in fabrieksinstellingen zetten, hoe doe je dat?

By | advies

Doet uw iPhone gek, of wilt u uw iPhone gewoon helemaal leeg hebben? Je leest hieronder hoe u uw iPhone weer in fabrieksinstellingen kunt zetten. Zo kunt u uw iPhone met een gerust hard doorverkopen of met een schone lei beginnen. Geen rare bestanden die uw iPhone langzaam maken of die uw iPhone infecteren. Op het moment dat u uw iPhone in fabrieksinstellingen zet is alles weer verwijderd en loopt uw telefoon weer als een zonnetje. Wel moet u goed bedenken of u alles van uw telefoon heeft gehaald op het moment dat u hiermee begint. Uw bestanden zullen namelijk permanent verwijderd worden. Dus haal alle vakantiefoto’s van uw iPhone en check uw gehele telefoon of er niks meer op staat dat u nodig heeft. De bestanden zullen niet meer teruggehaald kunnen worden.

Stap voor stap uw iPhone in fabrieksinstellingen zetten

 1. Sluit uw iPhone aan op een laadkabel. Zo weet u zeker dat uw iPhone niet op de helft uitvalt en u van vooraf aan kunt beginnen.
 2. Ga naar “instellingen”.
 3. Kies dan voor “algemeen”.
 4. Als het goed is heeft u dan een optie “stel opnieuw in”. Klik hierop.
 5. Kies dan voor “wis alle inhoud en instellingen”.
 6. Bevestig dat u alles wilt verwijderen.
 7. Wacht nu tot uw iPhone de taak heeft uitgevoerd.
 8. Klaar! Uw iPhone staat weer in de fabrieksinstellingen.

iPhone in fabrieksinstellingen zetten doormiddel van iTunes

Mocht je het niet helemaal lukken om jouw iPhone in fabrieksinstellingen te zetten via bovenstaande manier dan kun je dit ook altijd nog doen via iTunes. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen.

 1. Sluit uw iPhone aan op de computer door uw usb-kabel te gebruiken.
 2. Schakel “zoek mijn iPhone” uit. (instellingen > uw naam > iCloud > zoek mijn iPhone)
 3. Open iTunes
 4. Linksboven in het scherm vindt u uw iPhone. Klik hierop.
 5. Daarna kunt u kiezen voor “herstel iPhone”.

Op het moment dat uw iPhone nog steeds raar doet dan kunt u ons altijd bellen voor advies.

Bedenk bij het verkopen of kopen hieraan

Het kan zijn dat u een iPhone overgenomen of gekocht hebt van iemand. Nu is het niet alleen genoeg om de iPhone terug te zetten in fabrieksinstellingen om de gekochte telefoon helemaal van u te maken. Apple heeft namelijk een extra activeringslot op alle iPhone’s gezet om zo uw veiligheid te garanderen. Dit is alleen wel vervelend bij het kopen van een iPhone van iemand anders. U zal dan ook contact op moeten nemen met de vorige eigenaar op het moment dat je een melding van het activation lock krijgt.

Alle iPhone’s zijn namelijk verbonden met een Apple ID. Dit zal eerst overgezet moeten worden voor u verder kunt met uw fabrieksinstellingen.

Hulp nodig?

Mocht u er nou niet helemaal uit komen met de fabrieksinstellingen terugzetten van uw iPhone dan helpen wij hier graag mee. U kunt ons altijd bellen of bij ons langskomen voor een iPhone reparatie in Den Haag.

Twijfel niet en bel ons, wij helpen u graag.