Category

advies

scriptie printen

waar kan ik printen den haag

By | advies

Je moet dringend iets printen maar je printer werkt vandaag niet mee? Ook vele studenten in Den Haag kennen de stress om een scriptie te printen. Daarom hebben we een nuttig artikel geschreven om jou meer informatie te geven voor de stressvolle momenten.
Het wordt steeds moeilijker om toch iets te kunnen printen omdat alles digitaal gaat. Re-clinic in Den Haag is er zelfs op de zondag voor jou!

Kan ik ook op zondag printen in den haag?

Gelukkig zijn steeds meer winkels geopend ook op zondag. Woon je bijvoorbeeld net buiten een dorpje van Den Haag dan kan het zijn dat alles is gesloten. Re-clinic is op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 in de nieuwe winkel. “Klaar terwijl u wacht”, is de insteek van Re-Clinic (voorheen Ink-Clinic) met de gave nieuwe winkel in de ‘Fresh’ op 1 hoog. Het leveren van een snelle en goede service leidde ertoe dat Re-Clinic weer terug is in winkelcentrum Leidsenhage en het toekomstige Mall of the Netherlands.

Re-Clinic is te vinden in het nieuwe gedeelte genaamd de ‘Fresh’ op 1 hoog, super makkelijk te vinden. Persoonlijk contact staat bij ons centraal, wees daarom niet bang om even de telefoon op te pakken of een mailtje te sturen.
Niet alleen zijn wij sterk in cartridges vullen; wij zijn er ook voor al jouw print- en drukwerk. Re-clinic is de copyshop van Den Haag.
Wil jij iets uitprinten maar wil je dat de kwaliteit erg hoog is. Bij Re-Clinic printen, kopiëren en scannen wij al jouw bestanden, verslagen, posters en meer. Dit doen wij al jaren lang voor een groot aantal tevreden klanten.

scriptie printen den haag

Eindelijk! Je scriptie is af! Je moet jouw scriptie vaak niet alleen digitaal, maar ook als hardcopy inleveren. Dit betekent dat je op zoek moet naar een drukker en moet kiezen hoe je je scriptie wilt printen en inbinden. Hierbij wat handige tips waardoor je een extra Wow-factor geeft aan je verslag.

Wat zijn de Inbind mogelijkheden voor je scriptie:

 • Metalen ringband
 • Plastic ringband
 • Linnen lijmrug
 • Softcover

Waar moet je op letten tijdens het printen van je scriptie?

UIteraard ben je vrij om te kiezen wat je wilt. Als het om een normaal verslag gaat dan hoef je je minder zorgen te maken dan je officiele scriptie. Je wilt een goede indruk maken en dat je scriptie serieus wordt genomen. Hierbij een aantal aandachtspunten bij het printen van je scriptie.

Kleur of zwart-wit printen

Wij geven altijd het advies om in kleur te printen. Zwart-wit copy komt minder professioneel over, met name als je een aantal foto’s hebt. Mochten de kosten hierdoor echt groot worden dan kan je ook de belangrijke bladzijde in kleur printen en de bijlages in Zwart-Wit. Belangrijk hierbij is dat niet iedere copyshop deze mogelijkheid zal bieden.

Dikte van het papier uitkiezen

Vergeet niet de dikte van het papier: dit kan net dat beetje extra geven als wow factor. Bijvoorbeeld: koop je het goedkoopste pak papier bij de Hema, dan is de dikte van het papier 75 gram. Wil je papier met een wat professionelere uitstraling, ga dan voor papier tussen de 120 en 150 gram. Een groot verschil waar de leraar zeker zal denken, mooi een beetje extra aandacht.

Aflopend laten printen

Voor een extra mooi resultaat kun je je scriptie aflopend laten printen. Je hebt dan niet meer de standaard witranden om de pagina’s heen. Dit is vooral van belang wanneer je de titelpagina in een kleur wilt laten afdrukken. Print je de niet aflopend dan zal er rondom de kleur een witte rand zichtbaar zijn. Omdat printers standaard niet tot de rand printen wordt je bestand enkele milimeters groter geprint en vervolgens teruggesneden naar A4 formaat. Let er op dat belangrijke teksten of figuren ver genoeg van de rand staan, aangezien rondom een klein stukje van je oorspronkelijke ontwerp wordt afgesneden. Sommige online drukkers bieden een visuele controle waarin je meteen ziet of dit het geval is.

Dubbel of enkelzijdig printen

Houd rekening met de voorschriften van je school. Soms mag je niet dubbelzijdig printen. Voordat je gaat printen, check even met je docent of er bepaalde regals zijn. Dit voorkomt een hoop geld om het extra uit te printen en zorgen. Indien je graag dubbelzijdig wilt printen let dan op de volgende punten:

Hoofdstukken beginnen doorgaans op de rechterzijde. Je dient bij het opstellen van de scriptie dus rekening te houden met het invoegen van ‘blanco pagina’s’ om ervoor te zorgen dat de nieuwe hoofdstukken altijd rechts beginnen.
Het is ook mooier om de titelpagina enkelzijdig te hebben. Vergeet dus niet een blanco pagina na de titelpagina in te voegen. Zo voorkom je dat het voorwoord op de achterzijde van je titelpagina worden geprint.
De paginanummering staat vaak rechtsonder op de rechterzijde van de pagina en linksonder op de linkerzijde. Je kunt dit eenvoudig in Word doorvoeren door in de voettekst voor ‘Even en oneven verschillend’ te kiezen.

Kies je voor een metalen ringband of een softcover

Afhankelijk van je smaak raden wij je aan te kiezen tussen een metalen ringband of een softcover. Beide inbindmogelijkheden hebben een professionele uitstraling en zijn erg duurzaam. Een voordeel van de ringband ten opzichte van de softcover is dat je de ringband makkelijker kunt omslaan. Voor je begeleider is het dan makkelijker om opmerkingen in je scriptie aan te brengen.

Print in ieder geval 3 of 4 exemplaren

Het aantal scripties dat je begeleider wil ontvangen is verschillend voor iedere opleiding. Vaak wil je begeleider minimaal twee exemplaren ontvangen, omdat je scriptie door meerdere docenten wordt beoordeeld. Daarnaast wil je zeker één exemplaar voor het stagebedrijf en één exemplaar voor jezelf. Een exemplaar voor jezelf is altijd handig, al is het maar om te laten zien aan familie en vrienden. Je komt dan dus uit op totaal drie, vier of vijf exemplaren. Ook altijd leuk om zelf een exemplaar te hebben voor later om je scriptie nog eens na te lopen

iphone met beste camera

Iphone met beste camera

By | advies

De vraag die we stellen is eenvoudig: wat is de iphone met beste camera? Maar het antwoord op de vraag is niet zo makkelijk te achterhalen. Er is meer dan het aantal cameralenzen en aantal megapixels. Wij als Re clinic zijn nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen en geven ons advies. Klinkt goed? lees dan gerust verder…

Nu Apple elk jaar meerdere telefoons uitbrengt, is de beste iPhone met beste camera niet noodzakelijkerwijs de nieuwste ‘upgrade’, want er zijn zoveel nieuwe apparaten om uit te kiezen – nog meer wanneer de telefoons, zoals sommigen beweren, geen enorme upgrade zijn ten opzichte van voorgaande jaren ‘.

Beste camera van Iphone

De iPhone XS Max is de beste iPhone die je nu kunt kopen. Het is de grootste en beste iPhone van Apple – als je handen en portemonnee groot genoeg zijn. Het heeft een uitgebreid 6,5-inch OLED-scherm met HDR10-ondersteuning om kleuren te laten opvallen. Het is de perfecte telefoon als je een gigantisch scherm wilt.

Achter dat enorme scherm zit een verbeterde 12MP-camera met dubbele lens. Apple heeft het uitgerust met Smart HDR en de sensorgrootte vergroot om grotere pixels vast te leggen. Laat je niet misleiden door dat statische 12MP-nummer. De iPhone XS Max (net als de XS) heeft nieuwe dieptewaarnemingsmogelijkheden voor instelbare bokeh (achtergrondonscherpte) tijdens en na een opname. Geloof het of niet, de iPhone XS is de beste ‘kleine’ telefoon van Apple. Het heeft een 5,8-inch scherm, dus het is handvriendelijker dan de Max, maar nog steeds een flinke upgrade voor sommige mensen.

Iphone upgrades

Het is een upgrade van de iPhone X van vorig jaar, onze vorige beste iPhone-aanbeveling, hoewel je beter moet kijken naar de veranderingen – het ontwerp is helemaal niet anders. Het heeft een Smart HDR-compatibele 12MP camera, verbeterde TrueDepth camera aan de voorzijde en een snelle A12 Bionic chipset, precies zoals de grotere iPhone XS Max.

In feite is deze telefoon voor alle schermen vrijwel de iPhone XS Max in de kleinere vormfactor van vorig jaar. Het heeft een kleinere batterij dan de Max en uiteraard een kleiner scherm, maar je zult nog steeds dezelfde geweldige foto’s en video’s op dit apparaat maken en dezelfde games spelen. Daar is geen verschil.

De iPhone XR is een geweldige upgrade voor de gemiddelde consument die niet wil betalen voor het duurste iPhone-geld (veel geld) dat hij kan kopen. Dit is de ‘goedkope’ iPhone van Apple, tenminste als het gaat om recent gelanceerde handsets. Het is ook de beste iPhone van het nieuwe trio voor de levensduur van de batterij.

Verschil tussen de prijs en indruk van de iphone

De iPhone X is net zo indrukwekkend als duur, maar als je vandaag echt de beste iPhone wilt en niet op de iPhone XI wilt wachten, is dit degene die je vandaag krijgt. Miljoenen Apple-fans hebben al sinds het bijna zeven maanden geleden werd gelanceerd. Het is de toekomst van Apple’s smartphone.

Het heeft een groot schermweergave, behalve een uitsparing bovenaan die een nieuwe TrueDepth-camera herbergt. Dit brengt selfies naar een ander niveau en kan je gezicht ook toewijzen aan een iPhone X-exclusieve Animoji. Als je nu niet weet wat dat is, kan het je waarschijnlijk niets schelen.

Het benoemen van een beste iPhone met beste camera is niet zo eenvoudig als kijken naar duidelijke specificaties, omdat waarde en bruikbaarheid niet zo gemakkelijk kunnen worden gedefinieerd – en zelfs die statistieken worden gewijzigd omdat de beste iPhone-deals de waarde van elk apparaat kunnen beïnvloeden.

Nieuwe Camera ontwikkelingen

Aan de achterzijde van de smartphone vinden we ook steeds meer sensoren, zoals infrarood of Time Of Flight-sensoren (TOF), die de afstand tot het onderwerp of andere objecten beter kunnen bepalen.

Een andere nieuwe camera die we sinds kort op smartphones zien, is de zogenaamde periscoopcamera. Met een spiegeltje wordt een soort periscoop gemaakt, zodat het licht door een hoek van negentig graden op de camerasensor valt. Met verschillende vergrootlenzen in deze periscoopconstructie kan ook ingezoomd worden, tot wel tien keer. Chinese smartphonefabrikanten Huawei (P30 Pro) en Oppo (Reno 10x Zoom) zijn de eerste die deze techniek in een camera hebben verwerkt, hier vindt je meer informatie over overige telefoons.

Apple iPhone Xs (Max)

De iPhone is altijd een veilige keuze als het aankomt op de camera, maar Apple lijkt de innovatiesnelheid van de concurrentie niet meer te kunnen bijbenen. De camera van de iPhone voegt op de achtergrond vele foto’s samen om zo tot één fraai eindresultaat te komen. De camera staat erom bekend om een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat op de foto te krijgen. De iPhone beschikt over een dualcam met twee brandpuntafstanden, waarbij een groothoek als aanvulling gebruikt wordt voor de foto’s waar je net even wat meer op te zien wilt krijgen.

Het voordeel van de camera-app van Apple is dat iedereen er zonder enige moeite een goede, natuurgetrouwe foto mee kan maken. Nadeel is echter dat deze app in zijn eigen instellingen behoorlijk ‘conservatief’ is. In moeilijke lichtomstandigheden gooit de software niet de sluitertijd en iso omhoog om toch nog wat vast te leggen. Donkere lichtomstandigheden blijven daarom lastig voor de iPhone. Als gebruiker heb je zelf geen enkele mogelijkheid om handmatig de camera af te stellen of de foto’s in raw-formaat op te slaan. Voordeel van deze conservatieve instellingen is echter wel dat je minder snel last hebt van bewegingsonscherpte.

Verbeteringen in techniek

Omdat de techniek van de iPhone Xs verbeterd is ten opzichte van de iPhone X van vorig jaar, is het dynamisch bereik wel verbeterd. Op foto’s met zowel lichte als donkere oppervlakken, zijn beide goed zichtbaar. Alleen valt op dat er soms tegenlicht ‘lekt’ over de donkere vlakken. Dat is in de nabewerking nauwelijks weg te poetsen.camera met beste camera

Apple maakt veel indruk de portretmodus. Je kunt deze gebruiken om achter- of voorgronden onscherp te maken, maar ook om het onderwerp uit te lichten door de achtergrond zwart te maken. Waterdicht is deze functie nog niet: gezichtscontouren en haren worden soms ook zwart gemaakt in deze automatische functie. Onze favoriet is nog steeds de iphone in vergelijking met Aziatische phones. Ook de gebruiksvriendelijkheid ten op zichte van bijvoorbeeld een Android vinden wij belangrijk. We hopen je hiermee een leuke update te hebben gegevens over de iphone met beste camera

iphone-met-laptop-verbinden

iPhone koppelen of verbinden met de laptop of computer

By | advies

Heb je een iPhone gekocht en ben je helemaal happy met jouw nieuwe, snelle en vooral futuristische toestel. Het is je gelukt om jouw apple account in te stellen op jouw iPhone en wilt deze nu graag koppelen/verbinden met de laptop. Nu is het de bedoeling dat jouw e-mail, contacten enzovoort ook op de laptop komen te staan. Zodat je alle nodige zaken op alle apparaten bij de hand hebt. Ook is het handig om dit te doen om gemakkelijk alle foto’s op de laptop te krijgen. Op deze manier kunnen de foto’s weer van jouw iPhone verwijderen en is er weer ruimte vrij voor nieuwe foto’s. Je leest in dit artikel hoe je jouw iPhone op vier verschillende manieren kunt verbinden met de laptop of computer. 

Apple account koppelen

Wil je graag jouw e-mail instellen of een backup maken van jouw telefoonopslag dan adviseren wij je om jouw apple account te koppelen met de laptop. Met jouw apple account kun je dan ook jouw laptop koppelen. 

Apple computer

Bij een apple computer of laptop is het vrij gemakkelijk. Open iCloud (dat standaard op de apple computers zit), log in met jouw apple ID en klaar is kees. Je kunt zo bij jouw foto’s en bestanden. Ook kun je dit doen door in te loggen bij iTunes. 

Windows computer

Bij een windows computer is het net even wat anders. Je zult namelijk eerst een iCloud voor windows moeten downloaden. Als je dit hebt gedaan start de computer dan opnieuw op en open iCloud voor windows opnieuw. Log dan in met jouw apple ID. Nu kun je kiezen of je de iCloud drive, foto’s, email en bladwijzers wilt importeren. Nu ben je verbonden met jouw computer of laptop en kun je al jouw foto’s en andere bestanden importeren. 

Verbinden via de WiFi

verbinden-via-wifiJe kunt ook gebruik maken van de wifi om jouw iPhone de synchroniseren met jouw laptop of computer. Sterker nog, dit kan zelfs automatisch als je met hetzelfde wifi netwerk verbonden bent. Dit zul je wel moeten instellen. Om de verbinden met jouw laptop/computer te leggen via de WiFi zul je wel eerst een USB kabel moeten gebruiken. 

Ga na het aansluiten van jouw iPhone doormiddel van de USB kabel naar de iTunes. Klik boven in de navigatiebalk van iTunes op jouw iPhone. Ga naar het tabblad “overzicht” en vink de optie “synchroniseer met deze iPhone via WiFi” aan. Hoppa, klaar! 

Nu zal jouw iPhone zelf synchroniseren met de laptop of computer waar je dit hebt ingesteld op het moment dat ze beide in hetzelfde WiFi netwerk zitten. 

iTunes gebruiken

Al eerder genoemd, kun je door in te loggen op iTunes ook jouw bestanden beheren. Zo heb je overzichtelijk alle bestanden in zicht en kun je hier in schuiven. Je kunt jouw foto’s importeren door na het openen van iTunes ook de windows app “foto’s” te openen. Selecteer jouw iPhone en klik op alles selecteren. Nu alleen nog op importeren klikken en wacht even. Zo heb je alles op jouw computer staan en kun je eventueel zelfs bestanden vanaf jouw computer naar de iPhone versturen.

USB kabel gebruiken

iphone-usb-kabelMet de USB kabel is het vrij gemakkelijk. Zorg ervoor dat je een goede USB kabel hebt en dat deze goed in zowel jouw iPhone als de computer of laptop is geplugd. Nu krijg je als het goed is een melding op jouw computer. Ga nu naar internal storage/dcim/100apple. Selecteer alle bestanden die je graag op jouw computer wilt hebben en kopieer of knip deze naar waar jij ze hebben wilt. 

Hulp nodig?

Mocht je er nog niet uitkomen dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder. Ook kun je hieronder in een reactie jouw vraag of opmerking achterlaten. 

iphone-verbinden-met-samsung-tv

Hoe u, uw iPhone kunt verbinden met uw samsung TV

By | advies

Heb je een iPhone maar een samsung televisie, maar lukt het maar niet om deze verbinding tot stand te brengen? Wees gerust, hieronder vind je vier tips/opties die je kunt proberen om deze verbinding toch tot stand te brengen. Zo kunt u weer op uw gemak uw favoriete series, films of youtube filmpjes bekijken. En dat met uw iPhone als afstandsbediening. We zullen u stap voor stap meenemen in de verschillende opties die u kunt proberen om de verbinding te krijgen tussen uw iPhone en Samsung TV. 

DLNA-verbinding via WiFi

DLNA staat voor Digital Living Network Alliance. Hoewel het wordt gepromoot als een techniek is het eigenlijk een bepaalde certificering. Veel bedrijven en fabrikanten sluiten zich hierbij aan om bepaalde richtlijnen te volgen. 

Om een DLNA verbinding te leggen heb je op beide apparaten, zowel de iPhone als de samsung TV een media server app nodig. Een goede hiervoor is BubbleUPnP for DNLA.

De instructies hiervoor wijzen zich in de app zelf.

Verbinden via mirror for Samsung TV

Deze is eigenlijk heel gemakkelijk. mirror-voor-samsung-tv

 1. Download de app Mirror for Samsung TV 
 2. Installeer bovenstaande app.
 3. Open de app en wacht tot je het Samsung mirror TV logo ziet verschijnen.
 4. Klik op het logo.
 5. Dan zal u een pop up op uw TV te zien krijgen. Bevestig deze met uw afstandsbediening.
 6. Nu ga je naar de instellingen van uw iPhone en activeert u de schermopname. Dit kun je doen door naar instellingen → bedieningspaneel → Toegang vanuit apps activeren. 
 7. Klik daarna pas regelaars aan.
 8. Zoek de Mirror Samsung TV app en activeer deze. 
 9. Ga terug naar de app en volg hier alle instructies. 
 10. Om de mirror te activeren naar de TV ga je naar het bedieningspaneel en activeer je de schermopname functie. 
 11. Veel kijk plezier.

Lighting digital AV adapter en HDMI kabel

lightning-digital-av-adapterEen andere optie is om een Lighting digital AV adapter aan te schaffen. Hier kunt u dan een HDMI kabel op aansluiten. Het voordeel hiervan is dat u een uiterst stabiele verbinding hebt. Dit komt doordat het een kabelverbinding is. De verbinding heeft op deze manier niet te maken met storingen of iets. Gewoon een fysieke verbinding met de TV of computer. Je kunt dit op de volgende manier installeren:

 1. Sluit de Lightning adapter aan op uw iPhone. 
 2. Doe de HDMI kabel in de Lightning adapter.
 3. Sluit het andere uiteinde van de HDMI kabel op de Samsung TV aan. 
 4. Verander de TV-bron naar HDMI-poort. 
 5. Uw iPhone scherm wordt onmiddellijk vertoond op de Samsung TV.

Maak gebruik van een Chromecastchromecast

De laatste optie om uw iPhone aan te sluiten op uw Samsung TV is door gebruik te maken van een Chromecast. Dit is een apparaatje wat in een HDMI-poort gedaan kan worden in uw Samsung TV. U kunt op de volgende manier verbinding maken met de Chromecast.

 1. Doe uw Chromecast in de HDMI-poort in de Samsung TV.
 2. Download de app AllCast.
 3. Volg de instructies in de app om de chromecast te verbinden met uw iPhone. 
 4. Nu krijgt u bij veel apps rechtsboven een cast-icoontje te zien. 
 5. Klik op het cast-icoontje en verbindt met uw Samsung TV.
 6. Veel kijkplezier. 

Zo, dat zijn vier opties om te proberen uw iPhone te verbinden met uw iPhone. Mocht het nou niet lukken omdat er iets kapot is aan uw iPhone dan kunt u altijd langskomen om uw iPhone te laten repareren. Mocht u nog vragen hebben over het verbinding van uw iPhone met de Samsung TV dan kunt u altijd een mail sturen.

telefoon-in-het-water-gevallen

Telefoon in het water gevallen! Wat nu?

By | advies

Het is ons allemaal wel een keer overkomen. Je zit op de wc en jouw telefoon glijdt uit je broek zo in het water van het toilet. Je bent blij op het moment dat dit gebeurt voor je jouw behoefte hebt gedaan. Maar dat het vervelend is, dat is een ding dat zeker is. Mocht dit jou niet overkomen zijn, dan kun je ook denken aan een bad of sloot. Of je nou een waterdichte telefoon hebt of niet, je moet hem er sowieso uitvissen. Of het nou een iphone, samsung of een ander soort mobiel is, de telefoon ligt daaronder op de bodem. Je pakt hem eruit en de telefoon druipt helemaal van het water. Je denkt, oh nee! Wat nu.

Wat te doen bij waterschade, stappenplan

 1. Het allereerste wat je moet doen is de telefoon zo snel mogelijk uit het water halen. Hoe langer de telefoon in het water ligt hoe groter de kans is dat jouw mobiel kapotgaat. Dat is misschien logisch, maar aarzel dus niet en pak je telefoon zo snel als je kan.
 2. Schakel de telefoon uit.
  1. Zo loopt er geen elektriciteit door het toestel en kan er niet ergens kortsluiting of iets ontstaan.
 3. Haal (als het kan) de batterij uit het toestel.
  1. Dit is waar de elektriciteit vandaan komt en moet dus niet met water in contact komen. Anders gaat de batterij zwellen en heb je er niks meer aan.
 4. Haal de simkaart eruit
  1. Dit is de kaart met al jouw gegevens erop. Vrij belangrijk dus. Op het moment dat hier nog geen water in zit haal deze er dan zo snel mogelijk uit.
 5. Föhn de telefoononderdelen een tijdje om het meeste vocht op te drogen.
  1. Houdt alleen de föhn niet te dichtbij. De telefoon moet ook niet oververhitten
 6. Leg jouw telefoon in een bak met rijst.
  1. Doordat de rijst vocht opneemt onttrekt het ook het vocht uit de telefoon. Dit maakt de kans ook weer groter dat het toestel het weer gaat doen.
 7. Kijk na een nacht in de rijst of jouw telefoon het nog doet.
  1. Krijg je hem nog aan, doen de knopjes het nog en werkt het scherm nog zoals die moet?

Doet jouw telefoon het nog?

Heb je jouw telefoon in de rijst gehad en doet alles het nog precies zoals het hoort? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je dat aan jezelf te danken hebt door het snelle handelen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen we spreken van domme pech. Het is verstandig om jouw telefoon dan zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe sneller je dit laat doen hoe minder het vocht jouw telefoon in kan trekken.

Garantie bij waterschade

Er zit in iedere telefoon een plaatje die verkleurd op het moment dat die in contact komt met water. Op het moment dat dit plaatje verkleurd is, heb je geen recht meer op de garantie van het toestel. Daarom is het van groot belang dat je de telefoon zo snel mogelijk droog maakt om dit te voorkomen.

Telefoon doet het nog niet? Laat hem repareren

Mocht je bovenstaande tips allemaal gebruikt hebben maar doet jouw telefoon het nog steeds niet? Dan is de telefoon helaas kapot. Nu kun je twee dingen doen. Je kunt een nieuwe of refurbished telefoon aanschaffen. Of je kunt jouw telefoon laten bekijken door een professional. En mocht jouw telefoon nog te redden zijn, dan kun je hem laten repareren. Re-Clinic helpt jou dan ook graag om weer snel bereikbaar te zijn.

iphone-in-fabrieksinstellingen-zetten

iPhone in fabrieksinstellingen zetten, hoe doe je dat?

By | advies

Doet uw iPhone gek, of wilt u uw iPhone gewoon helemaal leeg hebben? Je leest hieronder hoe u uw iPhone weer in fabrieksinstellingen kunt zetten. Zo kunt u uw iPhone met een gerust hard doorverkopen of met een schone lei beginnen. Geen rare bestanden die uw iPhone langzaam maken of die uw iPhone infecteren. Op het moment dat u uw iPhone in fabrieksinstellingen zet is alles weer verwijderd en loopt uw telefoon weer als een zonnetje. Wel moet u goed bedenken of u alles van uw telefoon heeft gehaald op het moment dat u hiermee begint. Uw bestanden zullen namelijk permanent verwijderd worden. Dus haal alle vakantiefoto’s van uw iPhone en check uw gehele telefoon of er niks meer op staat dat u nodig heeft. De bestanden zullen niet meer teruggehaald kunnen worden.

Stap voor stap uw iPhone in fabrieksinstellingen zetten

 1. Sluit uw iPhone aan op een laadkabel. Zo weet u zeker dat uw iPhone niet op de helft uitvalt en u van vooraf aan kunt beginnen.
 2. Ga naar “instellingen”.
 3. Kies dan voor “algemeen”.
 4. Als het goed is heeft u dan een optie “stel opnieuw in”. Klik hierop.
 5. Kies dan voor “wis alle inhoud en instellingen”.
 6. Bevestig dat u alles wilt verwijderen.
 7. Wacht nu tot uw iPhone de taak heeft uitgevoerd.
 8. Klaar! Uw iPhone staat weer in de fabrieksinstellingen.

iPhone in fabrieksinstellingen zetten doormiddel van iTunes

Mocht je het niet helemaal lukken om jouw iPhone in fabrieksinstellingen te zetten via bovenstaande manier dan kun je dit ook altijd nog doen via iTunes. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen.

 1. Sluit uw iPhone aan op de computer door uw usb-kabel te gebruiken.
 2. Schakel “zoek mijn iPhone” uit. (instellingen > uw naam > iCloud > zoek mijn iPhone)
 3. Open iTunes
 4. Linksboven in het scherm vindt u uw iPhone. Klik hierop.
 5. Daarna kunt u kiezen voor “herstel iPhone”.

Op het moment dat uw iPhone nog steeds raar doet dan kunt u ons altijd bellen voor advies.

Bedenk bij het verkopen of kopen hieraan

Het kan zijn dat u een iPhone overgenomen of gekocht hebt van iemand. Nu is het niet alleen genoeg om de iPhone terug te zetten in fabrieksinstellingen om de gekochte telefoon helemaal van u te maken. Apple heeft namelijk een extra activeringslot op alle iPhone’s gezet om zo uw veiligheid te garanderen. Dit is alleen wel vervelend bij het kopen van een iPhone van iemand anders. U zal dan ook contact op moeten nemen met de vorige eigenaar op het moment dat je een melding van het activation lock krijgt.

Alle iPhone’s zijn namelijk verbonden met een Apple ID. Dit zal eerst overgezet moeten worden voor u verder kunt met uw fabrieksinstellingen.

Hulp nodig?

Mocht u er nou niet helemaal uit komen met de fabrieksinstellingen terugzetten van uw iPhone dan helpen wij hier graag mee. U kunt ons altijd bellen of bij ons langskomen voor een iPhone reparatie in Den Haag.

Twijfel niet en bel ons, wij helpen u graag.