Skip to main content

Doet uw iPhone gek, of wilt u uw iPhone gewoon helemaal leeg hebben? Je leest hieronder hoe u uw iPhone weer in fabrieksinstellingen kunt zetten. Zo kunt u uw iPhone met een gerust hard doorverkopen of met een schone lei beginnen. Geen rare bestanden die uw iPhone langzaam maken of die uw iPhone infecteren. Op het moment dat u uw iPhone in fabrieksinstellingen zet is alles weer verwijderd en loopt uw telefoon weer als een zonnetje. Wel moet u goed bedenken of u alles van uw telefoon heeft gehaald op het moment dat u hiermee begint. Uw bestanden zullen namelijk permanent verwijderd worden. Dus haal alle vakantiefoto’s van uw iPhone en check uw gehele telefoon of er niks meer op staat dat u nodig heeft. De bestanden zullen niet meer teruggehaald kunnen worden.

Stap voor stap uw iPhone in fabrieksinstellingen zetten

 1. Sluit uw iPhone aan op een laadkabel. Zo weet u zeker dat uw iPhone niet op de helft uitvalt en u van vooraf aan kunt beginnen.
 2. Ga naar “instellingen”.
 3. Kies dan voor “algemeen”.
 4. Als het goed is heeft u dan een optie “stel opnieuw in”. Klik hierop.
 5. Kies dan voor “wis alle inhoud en instellingen”.
 6. Bevestig dat u alles wilt verwijderen.
 7. Wacht nu tot uw iPhone de taak heeft uitgevoerd.
 8. Klaar! Uw iPhone staat weer in de fabrieksinstellingen.

iPhone in fabrieksinstellingen zetten doormiddel van iTunes

Mocht je het niet helemaal lukken om jouw iPhone in fabrieksinstellingen te zetten via bovenstaande manier dan kun je dit ook altijd nog doen via iTunes. Dit kunt u doen door de volgende stappen te volgen.

 1. Sluit uw iPhone aan op de computer door uw usb-kabel te gebruiken.
 2. Schakel “zoek mijn iPhone” uit. (instellingen > uw naam > iCloud > zoek mijn iPhone)
 3. Open iTunes
 4. Linksboven in het scherm vindt u uw iPhone. Klik hierop.
 5. Daarna kunt u kiezen voor “herstel iPhone”.

Op het moment dat uw iPhone nog steeds raar doet dan kunt u ons altijd bellen voor advies.

Bedenk bij het verkopen of kopen hieraan

Het kan zijn dat u een iPhone overgenomen of gekocht hebt van iemand. Nu is het niet alleen genoeg om de iPhone terug te zetten in fabrieksinstellingen om de gekochte telefoon helemaal van u te maken. Apple heeft namelijk een extra activeringslot op alle iPhone’s gezet om zo uw veiligheid te garanderen. Dit is alleen wel vervelend bij het kopen van een iPhone van iemand anders. U zal dan ook contact op moeten nemen met de vorige eigenaar op het moment dat je een melding van het activation lock krijgt.

Alle iPhone’s zijn namelijk verbonden met een Apple ID. Dit zal eerst overgezet moeten worden voor u verder kunt met uw fabrieksinstellingen.

Hulp nodig?

Mocht u er nou niet helemaal uit komen met de fabrieksinstellingen terugzetten van uw iPhone dan helpen wij hier graag mee. U kunt ons altijd bellen of bij ons langskomen voor een iPhone reparatie in Den Haag.

Twijfel niet en bel ons, wij helpen u graag.