Skip to main content

Welke Iphone heeft 2 simkaarten? In de winkel krijgen we regelmatig de vraag over meerdere dual-simkaarten. Met name willen steeds meer mensen een privé en zakelijke simkaart in dezelfde telefoon hebben. Hierbij willen we wat meer informatie geven over welke iPhone met 2 simkaarten de beste keuze is. Iphone heeft eigenlijk nooit een telefoon gehad met 2 simkaarten en daar begint gelukkig verandering in te komen. Voor het eerst lijkt Apple te werken aan een iPhone met dual SIM. Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft gelukkig één van de nieuwe iPhone-modellen een dual SIM-ondersteuning, waarmee je iPhone twee verschillende telefoonnummers heeft. Bovendien heeft het toestel ‘aanzienlijk’ snellere LTE-transmissiesnelheden. De zakelijke markt is hier super blij mee en de verkopen zagen we daarom al omhoog schieten.

Apple Iphone dual-sim toestellen

Met een dual-sim ondersteunt een iPhone het gebruik van twee simkaarten. Dat is bijvoorbeeld handig als je het werk en privé graag gescheiden wilt houden, of als je in het buitenland een lokale simkaart gebruikt. Vooral voor expats is dit een mooie nieuwe toevoeging om van te profiteren, die veel in het buitenland zijn en toch een connectie met thuis willen hebben. Nieuw is de technologie van 2 simkaarten niet: al jaren zijn er smartphones verkrijgbaar met een dual SIM, maar nooit eerder ondersteunde een iPhone dit. Alle deze toestellen zijn voorzien van een mogelijkheid voor het werken met 2 telefoonnummers.iphone met beste camera

De modellen welke in Europa worden gevoerd, zijn echter allemaal voorzien van 1 eSIM positie en 1 positie voor een “ouderwetse” fysieke simkaart. Omdat in west Europa eSIMkaarten nog niet worden ondersteund, hebben gebruikers in deze gebieden niets aan de dual-sim functie van de nieuwe Apple IPhone

Type Iphones met dual simkaart

Aan de andere kant van de wereld, is er echter 1 model iPhone geïntroduceerd welke écht geschikt is voor het plaatsen van 2 simkaarten. Dit model, de iPhone XS Max is tevens het grootste en duurste model uit de reeks van nieuwe IPhones.
Gelukkig is dit model nu ook in Nederland te verkrijgen en de prijs start rond de 950 euro. De iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR zijn momenteel voorzien van een dubbele simkaart.

De toestellen zijn inmiddels ook getest op goede werking in de EU. Onze iPhones ondersteunen ook gewoon Facetime in tegenstelling tot dual-sim modellen uit bijvoorbeeld China.

Werk- en privénummer op één telefoon

Eén telefoon met twee simkaarten is vooral handig als je een werk- en een privénummer hebt. Voortaan hoef je geen tweede telefoon, tweede lader en tweede handsfreekit mee te nemen. Je kunt met beide nummers op één telefoon bellen, gebeld worden en internetten.

Dual en duo sim: elkaars tegenpolen

Naast dual sim bestaat er ook duo sim. Klinkt ongeveer hetzelfde, maar het zijn elkaars tegenpolen. Waar je bij dual sim twee nummers op één telefoon kunt gebruiken, kun je bij duo sim met verschillende apparaten gebruikmaken van één telefoonnummer. Je hebt dan dus meerdere simkaartjes voor hetzelfde nummer.
Iphone met 2 simkaarten

Dat kan handig zijn voor je tablet, zodat je daarmee de databundel van je huidige telefoonnummer kunt gebruiken. Het extra simkaartje kun je ook in je carkit stoppen, of in die Nokia 3310 die je meeneemt tijdens het watersporten. Bij duo sim kun je het telefoonnummer overigens slechts op één apparaat tegelijk gebruiken. Dus naast een gezamenlijke Facebookaccount ook lekker romantisch een gedeeld telefoonnummer nemen met je geliefde? Dat zit er helaas niet in..

Conclusies van Re Clinic

Veel zullen denken een iphone met 2 simkaarten heb je niet nodig in Nederland. Wij hopen hierbij wat meer informatie te hebben gegeven die hier toch op zoek naar zijn zoals de zakelijke klant en diegene die veel in het buitenland zijn. Mocht je hier nog enkele vragen over hebben horen we het graag en contact ons hier!