Skip to main content

De vraag die we stellen is eenvoudig: wat is de iphone met beste camera? Maar het antwoord op de vraag is niet zo makkelijk te achterhalen. Er is meer dan het aantal cameralenzen en aantal megapixels. Wij als Re clinic zijn nieuwsgierig naar de nieuwe ontwikkelingen en geven ons advies. Klinkt goed? lees dan gerust verder…

Nu Apple elk jaar meerdere telefoons uitbrengt, is de beste iPhone met beste camera niet noodzakelijkerwijs de nieuwste ‘upgrade’, want er zijn zoveel nieuwe apparaten om uit te kiezen – nog meer wanneer de telefoons, zoals sommigen beweren, geen enorme upgrade zijn ten opzichte van voorgaande jaren ‘.

Beste camera van Iphone

De iPhone XS Max is de beste iPhone die je nu kunt kopen. Het is de grootste en beste iPhone van Apple – als je handen en portemonnee groot genoeg zijn. Het heeft een uitgebreid 6,5-inch OLED-scherm met HDR10-ondersteuning om kleuren te laten opvallen. Het is de perfecte telefoon als je een gigantisch scherm wilt.

Achter dat enorme scherm zit een verbeterde 12MP-camera met dubbele lens. Apple heeft het uitgerust met Smart HDR en de sensorgrootte vergroot om grotere pixels vast te leggen. Laat je niet misleiden door dat statische 12MP-nummer. De iPhone XS Max (net als de XS) heeft nieuwe dieptewaarnemingsmogelijkheden voor instelbare bokeh (achtergrondonscherpte) tijdens en na een opname. Geloof het of niet, de iPhone XS is de beste ‘kleine’ telefoon van Apple. Het heeft een 5,8-inch scherm, dus het is handvriendelijker dan de Max, maar nog steeds een flinke upgrade voor sommige mensen.

Iphone upgrades

Het is een upgrade van de iPhone X van vorig jaar, onze vorige beste iPhone-aanbeveling, hoewel je beter moet kijken naar de veranderingen – het ontwerp is helemaal niet anders. Het heeft een Smart HDR-compatibele 12MP camera, verbeterde TrueDepth camera aan de voorzijde en een snelle A12 Bionic chipset, precies zoals de grotere iPhone XS Max.

In feite is deze telefoon voor alle schermen vrijwel de iPhone XS Max in de kleinere vormfactor van vorig jaar. Het heeft een kleinere batterij dan de Max en uiteraard een kleiner scherm, maar je zult nog steeds dezelfde geweldige foto’s en video’s op dit apparaat maken en dezelfde games spelen. Daar is geen verschil.

De iPhone XR is een geweldige upgrade voor de gemiddelde consument die niet wil betalen voor het duurste iPhone-geld (veel geld) dat hij kan kopen. Dit is de ‘goedkope’ iPhone van Apple, tenminste als het gaat om recent gelanceerde handsets. Het is ook de beste iPhone van het nieuwe trio voor de levensduur van de batterij.

Verschil tussen de prijs en indruk van de iphone

De iPhone X is net zo indrukwekkend als duur, maar als je vandaag echt de beste iPhone wilt en niet op de iPhone XI wilt wachten, is dit degene die je vandaag krijgt. Miljoenen Apple-fans hebben al sinds het bijna zeven maanden geleden werd gelanceerd. Het is de toekomst van Apple’s smartphone.

Het heeft een groot schermweergave, behalve een uitsparing bovenaan die een nieuwe TrueDepth-camera herbergt. Dit brengt selfies naar een ander niveau en kan je gezicht ook toewijzen aan een iPhone X-exclusieve Animoji. Als je nu niet weet wat dat is, kan het je waarschijnlijk niets schelen.

Het benoemen van een beste iPhone met beste camera is niet zo eenvoudig als kijken naar duidelijke specificaties, omdat waarde en bruikbaarheid niet zo gemakkelijk kunnen worden gedefinieerd – en zelfs die statistieken worden gewijzigd omdat de beste iPhone-deals de waarde van elk apparaat kunnen beïnvloeden.

Nieuwe Camera ontwikkelingen

Aan de achterzijde van de smartphone vinden we ook steeds meer sensoren, zoals infrarood of Time Of Flight-sensoren (TOF), die de afstand tot het onderwerp of andere objecten beter kunnen bepalen.

Een andere nieuwe camera die we sinds kort op smartphones zien, is de zogenaamde periscoopcamera. Met een spiegeltje wordt een soort periscoop gemaakt, zodat het licht door een hoek van negentig graden op de camerasensor valt. Met verschillende vergrootlenzen in deze periscoopconstructie kan ook ingezoomd worden, tot wel tien keer. Chinese smartphonefabrikanten Huawei (P30 Pro) en Oppo (Reno 10x Zoom) zijn de eerste die deze techniek in een camera hebben verwerkt, hier vindt je meer informatie over overige telefoons.

Apple iPhone Xs (Max)

De iPhone is altijd een veilige keuze als het aankomt op de camera, maar Apple lijkt de innovatiesnelheid van de concurrentie niet meer te kunnen bijbenen. De camera van de iPhone voegt op de achtergrond vele foto’s samen om zo tot één fraai eindresultaat te komen. De camera staat erom bekend om een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat op de foto te krijgen. De iPhone beschikt over een dualcam met twee brandpuntafstanden, waarbij een groothoek als aanvulling gebruikt wordt voor de foto’s waar je net even wat meer op te zien wilt krijgen.

Het voordeel van de camera-app van Apple is dat iedereen er zonder enige moeite een goede, natuurgetrouwe foto mee kan maken. Nadeel is echter dat deze app in zijn eigen instellingen behoorlijk ‘conservatief’ is. In moeilijke lichtomstandigheden gooit de software niet de sluitertijd en iso omhoog om toch nog wat vast te leggen. Donkere lichtomstandigheden blijven daarom lastig voor de iPhone. Als gebruiker heb je zelf geen enkele mogelijkheid om handmatig de camera af te stellen of de foto’s in raw-formaat op te slaan. Voordeel van deze conservatieve instellingen is echter wel dat je minder snel last hebt van bewegingsonscherpte.

Verbeteringen in techniek

Omdat de techniek van de iPhone Xs verbeterd is ten opzichte van de iPhone X van vorig jaar, is het dynamisch bereik wel verbeterd. Op foto’s met zowel lichte als donkere oppervlakken, zijn beide goed zichtbaar. Alleen valt op dat er soms tegenlicht ‘lekt’ over de donkere vlakken. Dat is in de nabewerking nauwelijks weg te poetsen.camera met beste camera

Apple maakt veel indruk de portretmodus. Je kunt deze gebruiken om achter- of voorgronden onscherp te maken, maar ook om het onderwerp uit te lichten door de achtergrond zwart te maken. Waterdicht is deze functie nog niet: gezichtscontouren en haren worden soms ook zwart gemaakt in deze automatische functie. Onze favoriet is nog steeds de iphone in vergelijking met Aziatische phones. Ook de gebruiksvriendelijkheid ten op zichte van bijvoorbeeld een Android vinden wij belangrijk. We hopen je hiermee een leuke update te hebben gegevens over de iphone met beste camera