Skip to main content
[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Het is ons allemaal wel een keer overkomen. Je zit op de wc en jouw telefoon glijdt uit je broek zo in het water van het toilet. Je bent blij op het moment dat dit gebeurt voor je jouw behoefte hebt gedaan. Maar dat het vervelend is, dat is een ding dat zeker is. Mocht dit jou niet overkomen zijn, dan kun je ook denken aan een bad of sloot. Of je nou een waterdichte telefoon hebt of niet, je moet hem er sowieso uitvissen. Of het nou een iphone, samsung of een ander soort mobiel is, de telefoon ligt daaronder op de bodem. Je pakt hem eruit en de telefoon druipt helemaal van het water. Je denkt, oh nee! Wat nu.

Wat te doen bij waterschade, stappenplan

 1. Het allereerste wat je moet doen is de telefoon zo snel mogelijk uit het water halen. Hoe langer de telefoon in het water ligt hoe groter de kans is dat jouw mobiel kapotgaat. Dat is misschien logisch, maar aarzel dus niet en pak je telefoon zo snel als je kan.
 2. Schakel de telefoon uit.
  1. Zo loopt er geen elektriciteit door het toestel en kan er niet ergens kortsluiting of iets ontstaan.
 3. Haal (als het kan) de batterij uit het toestel.
  1. Dit is waar de elektriciteit vandaan komt en moet dus niet met water in contact komen. Anders gaat de batterij zwellen en heb je er niks meer aan.
 4. Haal de simkaart eruit
  1. Dit is de kaart met al jouw gegevens erop. Vrij belangrijk dus. Op het moment dat hier nog geen water in zit haal deze er dan zo snel mogelijk uit.
 5. Föhn de telefoononderdelen een tijdje om het meeste vocht op te drogen.
  1. Houdt alleen de föhn niet te dichtbij. De telefoon moet ook niet oververhitten
 6. Leg jouw telefoon in een bak met rijst.
  1. Doordat de rijst vocht opneemt onttrekt het ook het vocht uit de telefoon. Dit maakt de kans ook weer groter dat het toestel het weer gaat doen.
 7. Kijk na een nacht in de rijst of jouw telefoon het nog doet.
  1. Krijg je hem nog aan, doen de knopjes het nog en werkt het scherm nog zoals die moet?

Doet jouw telefoon het nog?

Heb je jouw telefoon in de rijst gehad en doet alles het nog precies zoals het hoort? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je dat aan jezelf te danken hebt door het snelle handelen. Mocht dit niet het geval zijn dan kunnen we spreken van domme pech. Het is verstandig om jouw telefoon dan zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe sneller je dit laat doen hoe minder het vocht jouw telefoon in kan trekken.

Garantie bij waterschade

Er zit in iedere telefoon een plaatje die verkleurd op het moment dat die in contact komt met water. Op het moment dat dit plaatje verkleurd is, heb je geen recht meer op de garantie van het toestel. Daarom is het van groot belang dat je de telefoon zo snel mogelijk droog maakt om dit te voorkomen.

Telefoon doet het nog niet? Laat hem repareren

Mocht je bovenstaande tips allemaal gebruikt hebben maar doet jouw telefoon het nog steeds niet? Dan is de telefoon helaas kapot. Nu kun je twee dingen doen. Je kunt een nieuwe of refurbished telefoon aanschaffen. Of je kunt jouw telefoon laten bekijken door een professional. En mocht jouw telefoon nog te redden zijn, dan kun je hem laten repareren. Re-Clinic helpt jou dan ook graag om weer snel bereikbaar te zijn.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]