Skip to main content

Je moet dringend iets printen maar je printer werkt vandaag niet mee? Ook vele studenten in Den Haag kennen de stress om een scriptie te printen. Daarom hebben we een nuttig artikel geschreven om jou meer informatie te geven voor de stressvolle momenten.
Het wordt steeds moeilijker om toch iets te kunnen printen omdat alles digitaal gaat. Re-clinic in Den Haag is er zelfs op de zondag voor jou!

Kan ik ook op zondag printen in den haag?

Gelukkig zijn steeds meer winkels geopend ook op zondag. Woon je bijvoorbeeld net buiten een dorpje van Den Haag dan kan het zijn dat alles is gesloten. Re-clinic is op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 in de nieuwe winkel. “Klaar terwijl u wacht”, is de insteek van Re-Clinic (voorheen Ink-Clinic) met de gave nieuwe winkel in de ‘Fresh’ op 1 hoog. Het leveren van een snelle en goede service leidde ertoe dat Re-Clinic weer terug is in winkelcentrum Leidsenhage en het toekomstige Mall of the Netherlands.

Re-Clinic is te vinden in het nieuwe gedeelte genaamd de ‘Fresh’ op 1 hoog, super makkelijk te vinden. Persoonlijk contact staat bij ons centraal, wees daarom niet bang om even de telefoon op te pakken of een mailtje te sturen.
Niet alleen zijn wij sterk in cartridges vullen; wij zijn er ook voor al jouw print- en drukwerk. Re-clinic is de copyshop van Den Haag.
Wil jij iets uitprinten maar wil je dat de kwaliteit erg hoog is. Bij Re-Clinic printen, kopiëren en scannen wij al jouw bestanden, verslagen, posters en meer. Dit doen wij al jaren lang voor een groot aantal tevreden klanten.

scriptie printen den haag

Eindelijk! Je scriptie is af! Je moet jouw scriptie vaak niet alleen digitaal, maar ook als hardcopy inleveren. Dit betekent dat je op zoek moet naar een drukker en moet kiezen hoe je je scriptie wilt printen en inbinden. Hierbij wat handige tips waardoor je een extra Wow-factor geeft aan je verslag.

Wat zijn de Inbind mogelijkheden voor je scriptie:

  • Metalen ringband
  • Plastic ringband
  • Linnen lijmrug
  • Softcover

Waar moet je op letten tijdens het printen van je scriptie?

UIteraard ben je vrij om te kiezen wat je wilt. Als het om een normaal verslag gaat dan hoef je je minder zorgen te maken dan je officiele scriptie. Je wilt een goede indruk maken en dat je scriptie serieus wordt genomen. Hierbij een aantal aandachtspunten bij het printen van je scriptie.

Kleur of zwart-wit printen

Wij geven altijd het advies om in kleur te printen. Zwart-wit copy komt minder professioneel over, met name als je een aantal foto’s hebt. Mochten de kosten hierdoor echt groot worden dan kan je ook de belangrijke bladzijde in kleur printen en de bijlages in Zwart-Wit. Belangrijk hierbij is dat niet iedere copyshop deze mogelijkheid zal bieden.

Dikte van het papier uitkiezen

Vergeet niet de dikte van het papier: dit kan net dat beetje extra geven als wow factor. Bijvoorbeeld: koop je het goedkoopste pak papier bij de Hema, dan is de dikte van het papier 75 gram. Wil je papier met een wat professionelere uitstraling, ga dan voor papier tussen de 120 en 150 gram. Een groot verschil waar de leraar zeker zal denken, mooi een beetje extra aandacht.

Aflopend laten printen

Voor een extra mooi resultaat kun je je scriptie aflopend laten printen. Je hebt dan niet meer de standaard witranden om de pagina’s heen. Dit is vooral van belang wanneer je de titelpagina in een kleur wilt laten afdrukken. Print je de niet aflopend dan zal er rondom de kleur een witte rand zichtbaar zijn. Omdat printers standaard niet tot de rand printen wordt je bestand enkele milimeters groter geprint en vervolgens teruggesneden naar A4 formaat. Let er op dat belangrijke teksten of figuren ver genoeg van de rand staan, aangezien rondom een klein stukje van je oorspronkelijke ontwerp wordt afgesneden. Sommige online drukkers bieden een visuele controle waarin je meteen ziet of dit het geval is.

Dubbel of enkelzijdig printen

Houd rekening met de voorschriften van je school. Soms mag je niet dubbelzijdig printen. Voordat je gaat printen, check even met je docent of er bepaalde regals zijn. Dit voorkomt een hoop geld om het extra uit te printen en zorgen. Indien je graag dubbelzijdig wilt printen let dan op de volgende punten:

Hoofdstukken beginnen doorgaans op de rechterzijde. Je dient bij het opstellen van de scriptie dus rekening te houden met het invoegen van ‘blanco pagina’s’ om ervoor te zorgen dat de nieuwe hoofdstukken altijd rechts beginnen.
Het is ook mooier om de titelpagina enkelzijdig te hebben. Vergeet dus niet een blanco pagina na de titelpagina in te voegen. Zo voorkom je dat het voorwoord op de achterzijde van je titelpagina worden geprint.
De paginanummering staat vaak rechtsonder op de rechterzijde van de pagina en linksonder op de linkerzijde. Je kunt dit eenvoudig in Word doorvoeren door in de voettekst voor ‘Even en oneven verschillend’ te kiezen.

Kies je voor een metalen ringband of een softcover

Afhankelijk van je smaak raden wij je aan te kiezen tussen een metalen ringband of een softcover. Beide inbindmogelijkheden hebben een professionele uitstraling en zijn erg duurzaam. Een voordeel van de ringband ten opzichte van de softcover is dat je de ringband makkelijker kunt omslaan. Voor je begeleider is het dan makkelijker om opmerkingen in je scriptie aan te brengen.

Print in ieder geval 3 of 4 exemplaren

Het aantal scripties dat je begeleider wil ontvangen is verschillend voor iedere opleiding. Vaak wil je begeleider minimaal twee exemplaren ontvangen, omdat je scriptie door meerdere docenten wordt beoordeeld. Daarnaast wil je zeker één exemplaar voor het stagebedrijf en één exemplaar voor jezelf. Een exemplaar voor jezelf is altijd handig, al is het maar om te laten zien aan familie en vrienden. Je komt dan dus uit op totaal drie, vier of vijf exemplaren. Ook altijd leuk om zelf een exemplaar te hebben voor later om je scriptie nog eens na te lopen